Opis
Pianowy produkt myjący dla obszaru spożywczego usuwa zanieczyszczenia artykułami spożywczymi takimi jak: białko, tłuszcze, pozostałości po smażeniu i pieczeniu oraz przypalone zaskorupienia.
Produkt nadaje się do wszystkich zasadoodpornych powierzchni w obszarze kuchennym i spożywczym takich jak: konwektomaty, piekarniki, grille, kuchenki, frytkownice, okapy kuchenne, flizy podłogowe i ścienne.
Nie nadaje się do powierzchni wrażliwych na zasady takich jak: aluminium, aluminium eloksalowane i powierzchnie lakierowane.
Cechy
- Powierzchnie czyszczone Xonem-forte, na których przyrządza się potrawy należy koniecznie umyć bieżącą wodą.
- Zaświadcza się o braku przeciwwskazań do stosowania produktu Xon-forte w obszarze spożywczym.
- Zawarte środki powierzchniowo-czynne wyprodukowano na bazie surowców roślinnych.
- Opakowanie recyklingowe.
- Produkt Ecolabel.
Właściwości
- pH (koncentratu): ok. 13,5
- pH (roztworu roboczego): ok. 13
Sposób użycia
- Zużycie na m2: Mycie powierzchni: 0,5 -1 ml Mycie/maszynowe; mycie na mokro: 20 ml; Mycie gruntowne: 40 ml; Mycie pianą: 20 ml
- Przed pierwszym użyciem należy sprawdzić w niewidocznym miejscu odporność materiału na działanie produktu.
- Mycie bieżące (Mycie powierzchni):Xon-forte stosować nierozcieńczony.Konwektomaty, grille, piekarniki i itp. rozgrzać do temperatury ok. 30 stopni Celsjusza, urządzenie wyłączyć, powierzchnię pokryć pianą. Pozostawić na ok. 5-10 min., wyczyścić padem, dokładnie zmyć wodą, wytrzeć do sucha. Butelkę ze spryskiwaczem można ponownie napełnić z 5 L kanistra. W przypadku dozowania automatycznego stosować się do zaleceń producenta urządzenia, produkt wlać do zbiornika lub podłączyć do odpowiednich węży dozujących. Mycie następuje automatycznie. Do przepłukania zalecamy stosowanie produktu ARCANDIS®-Splend. Przy zmianie produktu dozownik i węże dozujące należy dokładnie przepłukać wodą.
- Mycie /maszynowe mycie na mokro: 0,5 L na 8 L zimnej wody
- Mycie pianą: Zbiornik napełnić nierozcieńczonym produktem Xon-forte, wybrać ustawienie dyszy od 1:4 do 1:10.